Patrik tillsammans med segraren Nelson Piquet Jr och trean Ken Block på pallen. Foto: Jacob Reinholdt

Patrik Sandell forsatt formstark

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Sandell fortsätter att skörda framgångar i Global rallycross. I går följde han upp förra deltävlingssegern i Detroit med en andra plats i Washington. Sebastian Eriksson slutade sexa – men är fortsatt tvåa i mästerskapet.

Under lördagskvällen avgjordes den sjunde av tolv deltävlingar i Global rallycross i Washington. Svensken Patrik Sandell slutade tvåa.

Sandell gick direkt genom kval till semifinal där han vann. I finalen kom han iväg tvåa efter Nelson Piquet Jr, som såg till att hålla svensken bakom.                                      

– Jag kom iväg bra och låg precis bakom Nelson hela racet, jag var precis bak i stötfångare på honom. Han körde bra, inga misstag så jag får vara nöjd med vår andraplats, säger Sandell.

I fjol vann Sandell sin första rallycross seger i just Washington – då framför gårdagens vinnare Nelson Piquet Jr.

– Ifjol var det tvärt om, då var det jag tog starten och Nelson kom tvåa, så jag körde med samma respekt mot honom som han gav mig i fjol, avslutar Patrik nöjt.         

Eriksson tvåa i totalen                 

Sebastian Eriksson slutade sexa men är fortsatt tvåa, 41 poäng bakom ledande Ken Block, USA. 12-13 september avgörs två deltävlingar – då i Los Angeles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.