Adam Peaty firar sitt världsrekord på 50 meter bröst. Foto: TT Nyhetsbyrån

Adam Peaty slog tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

I morse slog Cameron van der Burgh till med nytt världsrekord på 50 meter bröstsim. Men mästaren, Adam Peaty, på 100 meter bröstsim slog tillbaka i semifinalen och sänkte rekordet med två tiondelar till 26.42.

Under försöksimningarna i morse hade Cameron van der Burgh verkligen vaknat på rätt sida, han slog till med nytt världsrekord när han simmade in på 26.62. Men när det var dags för semifinal var det en britt som slog tillbaka – Adam Peaty satte händerna i kaklet på 26.42. Och sänkte därmed de gamla rekordet med två tiondelar.

Cameron van der Burgh var sju hundradelar från Peaty på 100 meter bröstsim. Men sydafrikanen har chans till revansch i morgon.

Ledecky sänkte sitt eget

Drygt halvtimmen senare var det dags för Katie Ledecky att sänka sitt rekord hon satte i går i försökssimningen på 1500 meter frisim. Det nya rekordet skrivs till 15.25,48.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.