Foto: TT Nyhetsbyrån

Phelps arresterad för rattfylla

Uppdaterad
Publicerad

Han körde nästan dubbelt för fort.

Och var sedan så påverkad att han inte kunde genomföra nykterhetstest.

Michael Phelps är i rejäla problem.

Tidernas mest framgångsrika OS-deltagare, Michael Phelps, arresterades i morse (svensk tid) för rattonykterhet. Han stoppades då han körde 135 km/h på en väg där hastighetsgränsen var 72. Han hade dessutom kört över heldragna linjer.

Phelps skulle då genomföra nyketerhetstester, men var i ett tillstånd där han inte kunde genomföra det, meddelar polisen i Baltimore.

”Tar fullt ansvar”

Sent i kväll lade Phelps på sin Facebook-sida ut ett uttalande.

”Jag förstår mina handlingars allvar och tar fullt ansvar för dem. Jag vet att dessa ord kanske inte betyder så mycket just nu men jag är djupt ledsen över att jag har svikit så många” skriver han.

Dömd 2004

Det är inte första gången som Phelps, som i våras gjorde comeback två år efter att han lagt av efter OS 2012, åkt fast för rattfylla.

2004, då han var 19 år gammal, greps han och fick 18 månaders villkorlig dom.

Åtta guld 2008

Simmaren Phelps har hela 22 OS-medaljer (2004-2012), varav smått osannolika 18 guld. I OS i Peking 2008 tog han rekordmånga åtta guld, varav fem individuella.

Han lade ner karriären efter London-OS 2012, men gjorde i somras comeback i våras med sikte mot OS i Rio de Janeiro 2016.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.