Michael Phelps ser fram emot sin comeback. Foto: TT Nyhetsbyrån

Phelps: Gör det för att jag vill

Uppdaterad
Publicerad

I kväll gör Michael Phelps comeback.

Men om det är början på en ny OS-satsning vill han inte slå fast.

I kväll gör Michael Phelps en minst sagt uppmärksammad comeback. Den amerikanske OS-legendaren deltar då i en Grand Prix-tävling i Mesa, Arizona.

I natt mötte han media för första gången sedan det blev offentligt att 28-åringen ska tävla för första gången sedan London-OS, då han tog sitt historiska 18:e OS-guld.

”Ingen tvingar mig”

På presskonferensen berättade han att han gör comebacken av egen fri vilja och inte har klart med någon ny OS-satsning.   

– Jag har inte skrivit på några kontrakt. Ingen tvingar mig att göra detta. Jag gör det för att jag vill, sade han bland annat.

Känner ingen press

28-åringen, som har hela 22 OS-medaljer på meritlistan, kommer att delta i 100 meter fjäril och 100 meter frisim i Arizona-tävlingarna. Han anser att han inte har någon press på sig.

– Jag gör det här för min egen skull. Om jag inte lyckas lika bra som alla ni tycker att jag borde och ni anser att det fläckar ner min karriär, då är det er åsikt. Jag gör det här för att jag vill komma tillbaka och njuter av att vara i poolen och tycker om känslan inom simsporten, säger han.

– Jag ser fram emot vad det nu är denna resa tar mig, och jag antar att den resan startar nu.

”I eländig form”

Tränaren Bob Bowman tonar ner Phelps chanser i comebacken.

– Han är i eländig form just nu. Men han är i alla fall glad över att vara tillbaka i träning, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.