Piraterna vann första SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Den första SM-finalen i speedway mellan Piraterna och Vetlanda kunde inte blivit jämnare. Inför sista heatet var det helt lika men Piraterna tog hem det med 46-44.

Efter ett varv i sista heatet stod det 3-3, då fick Vetlandas Leon Madsen motorstopp. Piraternas Chris Holder behöll ledningen till mål och gav Motalalaget en liten fördel inför avslutningen i Vetlanda i morgon.

-Det blev en dramatisk tävling, men nu leder vi med två pinnar. Vi ska sälja oss dyrt och vet hur bra Vetlanda är där nere,  säger Piraternas lagledare Stefan Andersson till SVT Sport.

Vetlandas lagledare Bo Wirebrand var trots den knappa förlusten nöjd och stolt.

-Det är underläge och blir tufft, men vi har bra självförtroende hemma. Jag är stolt över att åka härifrån med bara två poängs underläge, säger han till SVT Sport.

Matchen var otroligt jämn och lagen turades om att ha ledningen flera gånger under kvällen.

Våldsam krasch

Tidigare under kvällen var flera förare inblandade i en krasch. Efter att Greg Hancock fått tvärställ så åkte Vetlandas David Ruud och Piraternas Piotr Pawlicki in i luftstaketet. Det hela såg otäckt ut, men båda förarna var vid medvetande några minuter efter kraschen. Ruud fördes in i ambulans och Pawlicki leddes ut i depån.

David Ruud gjorde illa foten i kraschen, men befinner sig på tävlingsområdet.

-David är på benen igen, det är inget brott, men troligen en allvarlig stukning. Vi får se om han kan köra i morgon, säger Bo Wirebrand.

Piraternas Greg Hancock var millimeter från att bli påkörd. Otroligt nog klarade han sig lindrigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.