Piraterna straffade serieledarna

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Indianerna tog tidigt kontroll över kvällens bortamatch mot Piraterna. Trots den kontrollerade inledningen var det Piraterna som kämpade sig tillbaka i matchen, vände och vann med 50-40 i Motala. ”Jag är jättenöjd”, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill till C More.

Likt smålandsderbyt i Målilla såg matchen mellan Piraterna och serieledarna Indianerna också ut att bli uppskjuten på grund av regn. Så blev inte fallet. I stället blev det en jämn kamp om segern.

Efter en riktigt jämn start var det Indianerna som tog matchens första femetta genom Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren i det tredje heatet, och ledde med 15-9 efter fyra heat. Lagen följdes åt men det var Indianerna som hade kontroll över matchen. I alla fall fram till matchens tionde heat. Då såg Piraterna till att göra tillvaron orolig för serieledarna tack vare seger i det tionde heatet med 4-2 genom Darcy Ward och Fredrik Engman.

speedway

Piraterna jobbade sig in i matchen

Med det tog Piraterna över kontrollen över matchen. Inför det 14:e heatet ledde hemmalaget med 42-36 och behövde fixa tre poäng för att vinna matchen. Darcy Ward, som gjorde comeback på hemmaplan efter sin 10 månader långa avstängning, ordnade segern efter sin tredje raka heatseger och ett minnesvärt heat mot Niels-Kristian Iversen.

– Jag är jättenöjd att vi kom ifatt. Vi hade en plan, att vi skulle vara starka i slutet, och det var vi, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill till C More.

I nomineringsheatet visade Piraterna, med Darcy Ward i spetsen, att kvällens seger inte var en slump genom att avsluta kvällen med en femetta och tog därmed även bonuspoängen. Piraterna är med kvällens 50-40-seger återigen på slutspelsplats före Rospiggarna som de möter här näst.

Poängbäst blev Greg Hancock på 18 poäng följt av Darcy Ward på 12 poäng.

Matchfakta

Piraterna-Indianerna 50-40            

Piraterna: Greg Hancock 18, Darcy Ward 12, Viktor Palovaara 9, Chris Holder 7, Fredrik Engman 3, Daniel Davidsson.                                 

Indianerna: Antonio Lindbäck 11, Niels-Kristian Iversen 10, Fredrik Lindgren 8, Scott Nicholls 5, B Mikkel Jensen 4, Joel Andersson 2.                                                 

Publik: 2 667.                                      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet