Piraterna vann jättedramat

Uppdaterad
Publicerad

Slutspelsdramatik och heta känslor när Piraterna vann den första semifinalen hemma mot Indianerna från Kumla med 49-41 inför 3185 åskådare.

Piraterna ledde med fyra poäng inför det avslutande nomineringsheatet där indianstjärnan

Antonio Lindbäck blev utesluten efter incident med Piraternas Piotr Pawlicki. Ett hårt domslut som gjorde Lindbäck ursinning.

I omstarten grejade piratduon Patryk Dudek och Pawlicki en femetta och såg till att Piraterna

har en riktigt bra chans i returen i Kumla i tisdag

Matchens gigant var Patryk Dudek. Han kom hastigt in som ersättare för den svårt ryggskadade Darcy Ward och den tidigare dopningsavstängde polacken körde in 17 poäng på sex heat. Även Piotr Pawlicki visade fortsatt storform i hemmalaget där  talangen Viktor Palovaara överaskade.

– Vi körde för Darcy ikväll. Jag är både nöjd och missnöjd med hur matchen utvecklade sig. Indianernas femetta i 14:e heatet var onödig förklarade lagledaren Stefan Andersson Skill till C More efter den regnuppskjutna semifinalen.

Trots att bägge lagen saknade varsin toppförare, Piraternas Chris Holder och Indianernas Niels-Kristian Iversen var bägge upptagna med ligamatch i England, så bjöds publiken

på flera mycket sevärda heat. Det näst sista var en riktig pärla där Indianernas Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck mirakelvände ett underläge till en femetta. Poäng som kan bli  avgörande på hemmaplan nästa vecka. Protasiewicz var gästernas klart bäste förare med 11 poäng, Lindbäck hade det jobbigt inledningsvis men blixtrade till när det som mest behövdes. Joel Andersson är ett litet guldkorn för närkingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.