Darcy Ward Foto: TT Nyhetsbyrån

”Han kan bli rullstolsburen”

Uppdaterad
Publicerad

Piraternas store stjärna Darcy Ward kraschade svårt i Polen igår och kan bli förlamad från midjan och neråt. Och enligt lagledaren Stefan Andersson Skill är prognosen dyster. ”Det är många sorgsna miner i dag”, säger han till SVT Sport.

Darcy Ward kan andas själv, han känner igen folk och pratar. Läkarna behöver ytterligare två dygn för att kunna fastställa mer detaljer kring Darcys skada, var detaljer som meddelades vid en presskonferens med Wards engelska klubb under eftermiddagen.

Lagledaren Stefan Andersson Skill har inte heller mötts av något definitivt besked, men det ser ut som att hans karriär är över.

Elitserien i speedway

– Jag har inte alla detaljer och alla fakta, mer än att doktorerna har gått ut med att han är allvarligt skadad och kanske blir rullstolsburen, säger han till SVT Sport, och berättar att det är en tung dag:

– Man kommer så pass nära förarna och lever ihop med dem. Det är många sorgsna miner.

”Nu skiter jag i det här”.

Andersson Skill har haft kontakt med Ward under dagen, och Ward har bett honom att laget ska köra morgondagens match mot Smederna.

– Darcy vill att vi ska kämpa och gå för fullt. Det gör inte att Darcy mår bättre om vi lägger oss ned. Men min första tanke var att ”nu skiter jag i allt som har med speedway att göra”.

Wards brittiska klubb Poole Pirates uppger att han ”saknar känsel nedanför midjan”. På förarens egen Facebook kom uppgifter om skador i både nacken och i ryggmärgen. En röntgen ska ha visat att en eller flera av de sju halskotorna har blivit förskjutna. Den 23-årige australiensaren har opererats.

– Han har brutit två nackkotor, samt att den stora grejen är att ryggmärgen förmodligen är av på honom, vilket gör att det blir såna komplikationer att han förmodligen måste sitta i rullstol. Men man lever på hoppet och det gör jag ett tag till, säger Andersson Skill.

”Våra tankar är med Darcy och hans familj”, skriver stjärnan Jason Crump på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet