Poängkungen Pär Arlbrandt lämnar Linköping. Foto: TT Nyhetsbyrån

Poängkungen Arlbrandt lämnar LHC

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings Pär Arlbrandt blir nästa SHL-profil att lämna den högsta ligan. Förra säsongens poängligavinnare har köpts ut från sitt kontrakt.

Arlbrandt gjorde 71 poäng på 53 matcher i grundserien den gångna säsongen. Han har förklarat för klubben att han vill söka sig utomlands.

– Efter förra säsongen kände jag att jag skulle vilja testa något nytt. Utöver två månader i Österrike har jag spelat i Sverige i hela min karriär, säger han till Corren.

SHL

Enligt flera medier kommer Arlbrandt att hamna i den schweiziska ligan. Linköpings klubbdirektör Mike Helber om det tunga spelartappet:                                               

– Pär har varit tydlig med att han vill söka nya möjligheter i karriären och vi har kommit överens om att han lämnar LHC trots att han har ett år kvar på kontraktet. Vi är överens om ett utköp av hans kontrakt, säger Helber till Linköpings hemsida.

Två av tio poängkungar kvar                                             

Om Arlbrandt gör klart med en utländsk klubb är det åtta av de tio bästa poängplockarna i ligan som flyttar från Sverige till nästa säsong. Kvar är Linköpings Chad Kolarik och Färjestads Joakim Hillding.

Mike Helber hälsar Linköpingssupportrarna att klubben letar ersättare för poängkungen.

– Vi vill göra vårt lag starkare. Det är inte till hundra procent klart med en ny spelare, men det är på gång. När allt är klart kommer alla att förstå, säger han till Corren.

I Sverige har 31-årige Arlbrandt spelat för HV71, Rögle, Luleå och de tre senaste säsongerna har han öst in poäng i Linköping.

– Klart att det varit mycket att fundera på. Samtidigt som det ska bli spännande är det också vemodigt att lämna många av sina bästa vänner. De senaste åren har varit de roligaste och bästa i mitt hockeyliv, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet