President invigde Presidents Cup i Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Med påmpa och ståt invigdes på onsdagen det elfte Presidents Cup – lagtävlingen i golf mellan USA och resten av världen exklusive Europa.

I sydkoreanska Incheon tågade de 24 spelarna in och fick lyssna till peptalk från just en gammal president: George W Bush.

– Det känns som en ära att vara här. Presidents Cup är ett verkligt intressant evenemang på det sättet att det tvingar fram en lagatmosfär i en sport som annars är ganska individuell. Den uppmanar till sportsmanship, den skapar sportmanship, sa Bush i sitt tal till lagen.

Tävlingen inleds på torsdagen och spelas, till skillnad mot Ryder Cup, över fyra dagar. USA har dominerat tävlingen genom åren och vunnit åtta av tio bucklor.

Efter att uttagningen av spelarna i torsdagens foursome-spel tillkännagivits blev snackisen direkt vem som spelar med världsettan Jordan Spieth. Det blev långtslående Dustin Johnson och det var något Spieth själv bett om.

– Varför DJ (Dustin Johnson)? För att det är DJ. Han är riktigt bra. Han kan smälla till bollen på par 5:orna och sedan kan jag liksom kontrollera in lite slag mot greenerna. Det känns som han har en uppåtgående formkurva. Hans bollträffar ser riktigt bra ut så jag är sugen på att komma ut och spela, sa Spieth om sitt val av Johnson.

Spieth och Johnson ställs mot Danny Lee, Nya Zeeland, och Marc Leishman, Australien, och uppgiften för dem lär bli tuff.

Men det internationella laget är inte på något sätt chanslöst på det stora hela. Sensommarens stora gigant Jason Day, som vann PGA-mästerskapen i augusti, lär ge inspiration till lagkamraterana som bland andra är förre världsettan Adam Scott.

Räkna med en rafflande golfmatch – där är likheten med Ryder Cup slående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.