Guldhjältarna hemma: ”Ta tillbaka guldet från Finland var extra skönt”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska innebandyguldhjältarna anlände under eftermiddagen till Arlanda i Stockholm där SVT Sport fanns på plats.

I eftermiddags landade trötta men lyckliga guldhjältar. De svenska spelarna är tillbaka i Sverige efter att ha återtagit VM-guldet i innebandy efter revansch mot Finland i Schweiz.

– Känns fantastiskt. Det är något som vi alla har kämpat för väldigt länge nu, säger Henrik Quist som till vardags spelar i serieledande Pixbo, till SVT Sport.

Första VM-guldet sedan 2006

Sverige hade två raka finalförluster mot Finland inför krossen i Zürich. Det senaste guldet togs 2006 då Sverige vann titeln efter förlängningsseger mot Finland i finalen. Denna final var långt ifrån lika jämn och slutade 11-5 efter att svenskarna gått fram till en 9-0-ledning.

– Ta tillbaka guldet från Finland var extra skönt. Och på det sättet vi gjorde det – det vi presterade under hela turneringen, det var riktigt bra. Så det känns fantastiskt, säger Quist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.