Däckval gav delseger

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Mikkelsens däckval betalade sig. Norrmannen var snabbast på Barcelonas gator i Spanska VM-rallyts öppningssträcka.

Andreas Mikkelsen var snabbast på de spanska gatorna i den katalanska huvudstaden Barcelona, 1.8 sekunder före stallkamraten Sébastien Ogier, på den 3.2 kilometer långa sträckan. Thierry Neuville, Belgien, i en Hyundai, var ytterligare 1.1 sekunder bakom, på tredjeplats. 

Enorma folkmassor kantrade vägarna vid berget Montjuic, nedanför 1992 års olympiastadion.

Rally-VM

Latvala jagar – 27 poäng bakom

VM-tvåan Jari-Matti Latvala i Polo R var fyra på delsträcka 1. Latvala jagar 27 poäng bakom Ogier och fortfarande har en liten chans att blanda sig i titelfajten. Det räcker dock att Ogier tar en poäng mer än Latvala i spanska VM-rallyt för att säkra andra raka VM-titeln.

Under kvällen tar sig förarna tillbaka till rallybasen i Salou, inför morgondagens grussträckor i Tarragona.

Följ rapporteringen via två av wrc:s egna reportrar:

Collin Clark – @voiceofrally

Julian Porter – @The_Rally_Guru

Kolla in magasinet inför spanska VM-rallyt HÄR.

Fakta

STAGE INFO: SS1

Barcelona, 3.20km

Denna asfalttest på den nedre delen av Montjuïc berget är det första steget i Barcelona eftersom rallyt kom in i WRC. Betongväggar kantar vägar och förarna komplett två varv, inklusive ”donuts” framför Palau Nacional byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet