Foto: TT Nyhetsbyrån.

Ogier fick se sig slagen – Latvala vann i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Sebastién Ogier siktade på sin tredje raka seger i Portugal.

Men fransmannen fick nöja sig med en andraplats, efter att en överlycklig Jari-Matti Latvala kammat hem segern i VM-rallyt.

Finländaren Jari-Matti Latvala hade inte tagit poäng på tre rallyn i rad. Ifrågasatt och med självförtroendet sviktande satte han sig bakom ratten – och tog hem den femte VM-deltävlingen i Portugal under söndagen.

– Jag har tvivlat på om jag någonsin skulle komma tillbaka... Det här har varit en av de svåraste stunderna i min rallykarriär, jag har inte tagit poäng på tre rallyn i rad, och att då komma och vinna här är något helt unikt, säger en rörd förare kort efter att segern blivit klar.

Rally-VM

Ogier hotade

Latvala var 2,2 sekunder efter favorittippade fransmannen Sebastién Ogier, som vann samtliga deltävlingar i går lördag och som inför VM-rallyt siktade på att ta sin tredje raka seger i Portugal. Men totalt var Latvala 8,2 sekunder före Ogier.

– I dag var vi rätt jämna. Men det finns många människor som har trott på mig under den här tiden, så den här segern är så viktig, säger Latvala, som i och med segern klättrar från nionde till femte plats i VM-tabellen. Ogier har fortfarande hand om förstaplatsen.

Trea i dag, som därmed också får bonuspoäng, blev norska föraren Andreas Mikkelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet