Foto: TT Nyhetsbyrån

Rallycross-VM nästa för Tidemand

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla VM väntar för Pontus Tidemand i år. I morgon presenteras rallystjärnan som förare i Mattias Ekströms nystartade rallycrossteam.

Enligt vad SVT Sport erfar kommer Tidemand köra ett antal deltävlingar i rallycrossens nya VM-serie. Värmlänningen visade imponerande fart när han EM-debuterade i Höljes förra året.

– Jag är jätteglad att få chansen att köra rallycross för EKS, säger Pontus. Det är en motorsportgren som är på framfart världen över och det känns motiverande att få vara en del av ett team som siktar mot att vinna. Dessutom är det ett bra komplement till min rallysatsning, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Att Mattias Ekström själv kommer att göra flera inhopp i VM är troligt. Ekström var tvåa i Höljes förra året och skulle kunna kombinera rallycrossen med sin fortsatta satsning på DTM.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.