Kevin Eriksson slutade tvåa i klassen supercar lites vid årets fjärde deltävling i rallycross-VM i England. Foto: TT Nyhetsbyrån

RallyX direkt i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I helgen körs för första gången STCC-rallycrossen – RallyX – i Norrbotten. ”Räkna med en ny oviss omgång”, säger SVT Sports motorreporter Johan Ejeborg.

Se lördagens sändning ovan.

Kalix står som värd för säsongens tredje deltävling. SVT sänder på Play på lördagen, och ett sammandrag i SVT2 på söndagen.

– I värstingklassen Supercar är Kevin Eriksson mannen att slå, säger Ejeborg.

– MSE-stjärnan får det garanterat hett om öronen. Stallkamraten Sebastian Eriksson gör succé i USA i Global Rallycross och vill nu visa varför han blev mästare i RallyX 2014. Det ska också bli spännande att se vad Eric Färén kan göra. Västgöten var en överraskning i VM i Höljes och har visat riktigt fin form.

I Litesklassen är tidigare banracingföraren Tobias Brink i topp.

– Skåningen har utvecklats rejält under årets säsong och det är ingen tillfällighet att Tobias leder i sammandraget. Regerande mästaren Kevin Hansen är  ”bara” trea i tabellen och vill ta revansch nu.

Sändningstider:

18/7: Play 14.59–17.30, direkt

19/7: SVT2 18.00–19.00, sammandrag

Kommentatorer: Stefan Klemetz och Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.