Claudio Ranieri Foto: Bildbyrån

Ranieri: ”Kommer älska klubben för alltid”

Uppdaterad
Publicerad

”Min dröm dog”. Så beskriver Claudio Ranieri torsdagen, då han fick beskedet att han sparkats från Leicester. ”Äventyret var fantastiskt”, säger den italienske fotbollstränaren.

För nio månader sedan ledde Claudio Ranieri Leicester till en sensationell Premier League-titel.

Ingen trodde att den lilla klubben med de små resurserna skulle kunna gå hela vägen – men med Ranieri i spetsen visade Leicester att allt är möjligt.

Den 61-årige italienaren, som genom karriären ofta fått höra att han inte kan vinna viktiga pokaler, hyllades som en hjälte efter den historiska bedriften.

Sparkad

Nu är läget annorlunda.

Årets säsong har varit en enda stor besvikelse för Leicester, som parkerar just ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen, och i torsdags fick klubbledningen nog. Ranieri sparkades med omedelbar verkan, de assisterande tränarna Craig Shakespeare och Mike Stowell tar tillfälligt över.

I ett känslofyllt uttalande ger Ranieri sin syn på sortin från laget.

”Älskar klubben”

– Efter förra säsongens eufori, då vi blev mästare, var det enda jag drömde om att stanna i Leicester, klubben jag kommer älska för alltid. Men tyvärr blir det inte så, säger Ranieri och vänder sig sedan till supportrarna:

– Ingen kan ta ifrån oss vad vi åstadkom, och jag hoppas att ni tänker på det och ler varje dag på samma sätt som jag kommer göra.

Han fortsätter:

– Från botten av mitt hjärta vill jag tacka alla i klubben.

Efter 25 spelade omgångar placerar sig Leicester på en 17:e plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.