Reality visar upp sig för fansen

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår EM i fälttävlan i Malmö. En sport som fick många nya supporters efter den svenska silvermedaljen i London-OS. Stödet visade sig också i den uppmärksammade insamlingen på Facebook till en häst.

I dag var det dags för hästens första stora mästerskap. En höjdpunkt för alla hängivna fans som var med och bidrog till den så kallade Facebook-hästen. I helgen får de se ”sin” häst tävla, och dessutom på ett mästerskap på hemmaplan.

Det 9-åriga stoet Reality blev världskändis efter den uppmärksammade insamlingen i höstas. På bara två veckor lyckades fansen samla ihop de 850 000 kronor som fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt behövde till sin andel för att kunna köpa loss sitt framtidshopp.

EM i fälttävlan

– Det känns fantastiskt kul att se dem här, säger Eva-Lena Karlsson från Vårgårda och Lisbeth Sandberg från Alingsås.

– När man sett Sara i London kände man att det är klart som fan att hon skulle vara med här och ha en bra häst. Vill hon satsa på den hästen ska hon ha den, säger Monika Kullenberg, från Alsen i Jämtland.

Tina Lundin som tog initiativ till insamlingen berättar att kontot fortfarande får bidrag.

– Det finns en del barn som sätter in en tia och vill vara med i vår grupp på Facebook. Den har fortfarande drygt 40 000 medlemmar och där uppdaterar Sara hur hästen utvecklas, säger Lundin.

Marianne Wallin från Åsheda satte in en slant för varje familjemedlem, till och med det nyfödda barnbarnet hann skänka ett bidrag i tid i höstas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet