Renberg: För dålig domarnivå under slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Renberg är inte nöjd med domarnas insats hittills under SHL-slutspelet. SVT Sports expert menar att den allt högre toleransnivån på isen riskerar att äventyra publikens intresse.

– Det har varit en alldeles för dålig domarnivå under hela slutspelet. Man accepterar mer slashings, trippings och fasthållningar. Det blir en sämre, långsammare och mindre attraktiv hockey, säger Renberg till SVT Sport.

Den forne NHL-, Luleå- och Skellefteåspelaren har sett en negativ utveckling under säsongen.

SHL-slutspelet 2014

– I början var det bra och domarna tillät inte spelförstörande moment, men det gör man nu. Hela domarkåren får klart underkänt av mig under slutspelet.

Hur ska det bli bättre?

– Det är en organisatorisk fråga. SHL, domarkåren, lagen – alla måste vara med på det här. Vi måste få en bättre ishockey och de spelförstörande momenten måste bort. Annars tror jag publiken kommer svika hockeysverige, man vill se en attraktiv, snabb ishockey. Vill man se brottning, då får man väl gå på brottning, säger Renberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet