• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Rolf-Göran: ”Gäller att hålla nere antalet fel”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan vann Rolf-Göran Bengtsson EM-guld i Madrid. I dag ska han försvara sin titel. Han går ut som trea i banhoppningsfinalen i danska Herning.

– Det är en bra position att vara i, säger Bengtsson till SVT Sport.

Rolf-Göran Bengtsson har varit säkerheten själv i detta EM och han såg under torsdagen till att vinna EM-brons åt Sverige i lagtävlingen efter en felfri runda. Nu krävs det en liknande insats för att han ska försvara sitt EM-guld.

– Allting är möjligt. Det gäller bara att hålla nere antalet fel så mycket som det någonsin går, säger Rolf Göran Bengtsson, som tror att banan kommer vara något ombyggd till finalen.

EM i hoppning och dressyr

– Jag tror vi får räkna med en större bana, en mer teknisk.

Rolf-Göran Bengtsson tror mycket på sin häst Casall som verkade stortrivas med att ha säkrat medaljen i lagtävlingen.

– När han märker att någonting är på gång går han nästan inte att stoppa. Han vill bara ut på banan, säger Bengtsson.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall står på 1,63 fel. Britten Ben Maher på Cella leder på 0 fel, före Roger-Yves Bost på Castle Forbes Myrtille Paulois med 0,58 fel.

Finalen avgörs över två rundor med två olika banor. Den första innehåller 10-12 hinder, den andra 8-10. Finalen är öppen för de 25 bästa efter tisdagens, onsdagens och torsdagens klasser. Ryttarna tar med sig felen från kvalen till finalen.

Följ finalen direkt i SVT2/Play från klockan 13.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i hoppning och dressyr

Mer i ämnet