RGB jagar ny seger utan Casall

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern i Global Champions Tour i Doha i helgen kommer Rolf-Göran Bengtsson till världscuphoppningen i Stuttgart som en av favoriterna. Men det späckade tävlingsschemat tar på krafterna – även om vinsten självklart gav energi. – Det var ju en supergrej, det hade varit värre om det inte funkat, säger han till SVT Sport. 

Helgens tävling i Stuttgart är den femte i världscupen och precis som i Verona för två veckor sedan väljer Bengtsson att ta med Unita Ask och Clarimo Ask och lämna Casall, som han red i Doha, hemma.

– Casall kom hem natten till onsdagen och behöver vila, det blir en stor uppgift för Unita och Clarimo att själva bära ansvaret.

Världscupen i hästhoppning

Vilken häst som hoppar söndagens viktiga världscup återstår att se. I Verona fick Clarimo chansen och resultatet blev ett nedslag i grundomgången och 20:e plats. Men innan helgen i Tyskland hoppar Bengtsson i Flyinge, torsdagen blir resdag – och vilodag.

– Ja, vi får använda torsdagen till att komma ner på jorden litegrann, och på fredagen börjar tävlingarna ganska sent. Det behövs, alla flygningar är ansträngande. 

Stuttgart German Masters avgörs i den största arenan på världscuptouren och tävlingen har över 30 år på nacken. Drygt 160 ryttare från över 25 länder tävlar under helgen och förutom de svenska bidragen, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann, är stjärnor som världscupledaren Steve Guerdat, trean Kevin Staut och segraren i Verona, Bertram Allen, på plats.

Sändningstider söndag

14.25-17.00 SVT Play

17.00-17.55 Sammandrag SVT 1

Expert: Lotta Björe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet