Ahlmann segrade i Stuttgart för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Christian Ahlmann vann för andra året i rad världscupdeltävlingen i Stuttgart. ”Det var en uppvisning av bästa kvalité. Inga missar överhuvudtaget i hela rundan, det var fantastiskt att se”, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport efter tävlingen.

Världsettan Ahlmann matchade idag sin förstahäst, rutinerade 16-åringen Taloubet Z, och med två imponerande felfria rundor och tiden 42,85 säkrade han säsongen första seger i den västeuropeiskaligan. Segern gav Ahlmann 20 världscuppoäng, hans första vc-poäng denna säsong. Tvåa i Stuttgart var Steve Guerdat med svenskfödda Bianca och tredjeplatsen gick till Cian O`Connor och Good Luck.

SVT Sport träffade O´Connor i Oslo och den 37-årige irländaren berättade då om arbetet med att matcha 10-årige Good Luck mot toppen.

 – Han har blivit lugnare och mer lättriden. Han har alltid varit explosiv så vi har faktiskt fått träna honom att hoppa lite lägre och slappna av, berättar Cian O´Connor för SVT Sport.

Schweizaren Guerdat som vann världscupfinalen i våras i Göteborg övertog i och med sin andraplats ledningen i världscuptotalen.

19 ryttare till omhoppning

Nästan halva startfältet gick vidare från grundomgången i Stuttgart, hela 19 ekipage gjorde upp i omhoppning, dock ingen av dom svenska ryttarna. Rolf-Göran fick ett snöpligt nedslag på sista hindret i grundomgången med Clarimo medan Peder valde att utgå efter att Zaloubet haft ett rejält nedslag.

– Clarmio gjorde det OK.. Det var ytterst lite för nära inpå det sista hindret. Jag hade hoppats han hade kunnat vara lite kvickare i framändan där men tyvärr så kanske krafterna var försvunna där, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

Nästa söndag fortsätter världscupen i Madrid och i veckan startar Sweden International Horse Show som sänds i SVT med start på torsdag.

Resultatlista Stuttgart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.