All In tillbaka på träningsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Det är fem månader sedan Peder Fredricsons silverhäst från Rio opererades för att bli av med återkommande kolik. Efter lång rehabilitering gjorde han idag ett av sina allra första träningspass hemma på Grevlunda.

– Han hade kraft i sprången, var fokuserad och avspänd. Väldigt bra, säger Fredricson till SVT Sport.

Nu har ekipaget fem månader på sig att hitta tillbaka till mästerskapsform. Precis som under hela rehabiliteringen kommer det att vara dagsformen som avgör nästa steg. Även om EM i Göteborg i augusti känns fullt möjligt är det en lång väg kvar och många små mål att bocka av. Första start blir i Italienska Arezzo om ett par veckor.

– Han får gå ett par små klasser där och så känner vi av efter det. Det är inte så stor mening att ha för långtgående planer innan man ser hur han tar varje start, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Någon fast plan finns alltså inte, åtminstone inte officiellt, men nationshoppningen i Faslterbo finns med i planeringen.

– Om det ska vara realistiskt att bli uttagen till EM måste han vara i bra form där och det är det vi arbetar mot.

”För några veckor sedan taggade han igång rejält”

All In har haft fem månader med dagar i hagen och lugn motion. Till en början var han nöjd med det, även när lastbilen åkte iväg på tävling med andra hästar. Men nu verkar han nöjd att vara tillbaka som stallets stjärna.

– De senaste veckorna har han taggat till rejält och när vi fick av honom vinterpälsen märkte vi att han blev otålig att komma igång på allvar. Han har nog längtat efter lite uppmärksamhet igen och kände på sig att det var allvar igen.

Operationen verkar lyckosam

Det är med fina förutsättningar som de sätter igång sin nya säsong.

Under de fem månader som gått efter operationen har han inte haft några symptom. Även om den planerade världscupsatsningen gick om intet så kan Fredricson se fördelar med den vila som operationen förde med sig.

– Även om han kändes fin när vi kom hem efter Rio så vet man inte, allt visar sig inte med en gång och fanns det något som gjorde att han behövde vila så har han fått det nu.

– Jag är väldigt nöjd med hur han ser ut, man ser med blotta ögat när man ser honom i stallet att han är välmående. Han ser stark och väldigt redo ut, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.