Foto: TT Nyhetsbyrån

Toppenkväll väntar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Lördag kväll på Gothenburg Horse Show betyder traditionsenligt Gothenburg Trophy, en hoppning med hinder på 1,55. SVT sänder på SVT Play och på svtsport.se med start 17.45, och i SVT2 från 18.15. Casall tackas av för lång och trogen tjänst.

Förutom hoppning på toppnivå kommer det att bjudas på starka känslor i Göteborg på lördagskvällen. Rolf-Göran Bengtsson och Casall, som ni ser i söndagens världscupklass, gör sina sista tävlingar tillsammans i Sverige vid årets tävlingar i Göteborg.

I samband med Gothenburg Trophy tackas de av vid en ceremoni som ni också ser i SVT Sports sändningar. Efter den enastående karriär de har haft tillsammans är de snudd på galet populära i ridsport-Sverige, som nu alltså får chansen att hylla dem ikväll.

Ryttarkollegan Malin Baryard har ridit en mängd mästerskap tillsammans med Bengtsson och Casall.

– De passar så otroligt bra tillsammans, säger hon till SVT Sport.

– Som ryttare är det väldigt speciellt att ha en så lång karriär tillsammans med en häst, det krävs mycket för att prestera under så här många år, säger Baryard till SVT Sport.

Sändningen startar alltså 17.45 på SVT Play och på svtsport.se. Från och med 18.15 ser ni också sändningen i SVT2.

Baryard favorit

Klassen har ofta betytt stora svenska framgångar. Bland annat en oförglömlig seger 2015 för Peder Fredricson och All In där taket nära nog lyfte på Scandinavium. 2016 knep Rolf-Göran Bengtsson och Casall tredje plats efter tyska toppryttarna Marcus Ehning och Christian Ahlmann.

Först ut i årets Gothenburg Trophy är Sveriges kanske starkaste kort; OS-ekipaget Malin Baryard och Cue Channa.

– Vi är här för att prestera och är i väldigt fin form, hon kändes superfin i klassen i torsdags, säger Malin Baryard till SVT Sport.

Just utgångsläget som förste ryttare kan dock vara klurigt.

– Jag vet i och för sig vad som krävs men i en omhoppning är det en liten nackdel, säger Baryard.

Fromstarke Henrik von Eckermann har två segrar och en andra plats hittills i Göteborg. Med Lucky Silvana Z startar han som nummer 22 i Gothenburg Trophy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.