Malin Baryard Johnson hade två felfria rundor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Baryard Johnsson GP-4:a i Amsterdam

Uppdaterad
Publicerad

Det var 45 startande i den avslutande klassen med hinder på 1,60. Nio ekipage tog sig vidare till omhoppning, däribland Malin Baryard Johnsson och Cue Channa.

Den svenska duon hade två felfria rundor och tiden i omhoppningen, 40,07, gav till slut en fin fjärdeplats, drygt en sekund bakom tredjeplacerade irländaren Dermott Lennon.

En fin start på tävlingsåret 2017 för Malin och hennes OS-häst Cue Channa som strax före jul var sjua i världscuphoppningen på Olympia i London.

GP-klassen i Amsterdam vanns av Patrice Delaveau och hans 12-åriga valack Lacrimoso, det felfria franska ekipaget var klart snabbast med sina 37,14.

Kittel 3:a i VC-dressyren

Även under gårdagen var det fina svenska resultat i Amsterdam. Patrik Kittel och hans OS-häst Deja knep en tredjeplats i världscupdressyren.

Efter en femteplats i fredagens Grand Prix bjöd Kittel och Deja under lördagen på en mycket fin kür och det svenska ekipaget fick 80, 269 % av domarna.

Segern gick till tyska världsettan Isabelle Werth och hennes Wihegold Old som noterade imponerande 90,820 % i küren. Werth vann även fredagens Grand Prix. Carl Hester och Nip Tuck var tvåa.

Patrik Kittel satsar inte mot världscupfinalen i vår utan fokus med Deja ligger på sommarens EM i Göteborg.

– Nej, det blir för många resor. Världscupfinalen går ju i Omaha, USA. Jag vill inte att Deja ska flyga och fara för mycket före EM, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet.

Nästa världscupstart för Kittel är i Göteborg i slutet av februari under Gothenburg Horse Show. Sveriges Television direktsänder från flera av klasserna under Gotheburg Horse Show 21-26 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.