Casall och RGB i stallet. Foto: Bildbyrån

Beskedet till fansen: Casall tävlar i Sverige en sista gång

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson och hans Casall Ask avslutade en makalös karriär tillsammans med totalseger i prestigefyllda Global Champions Tour. Topphästen är på väg att pensioneras – men kommer till Sverige en sista gång.

Det var i början av november som svenske hoppstjärnan Rolf-Göran Bengtsson och hans 17-årige Casall Ask tog hem hela Global Champions Tour.

Efteråt hyllade Bengtsson sin häst.

–  Jag ville så gärna att han skulle få visa sitt allra, allra bästa här, och det blev helt perfekt, sa Bengtsson till SVT Sport.

Jag tror inte det finns så många hästar som haft en sådan karriär som Casall har haft.

Men snart är karriären över – sedan en tid tillbaka har Casalls tävlande trappats ned inför en stundande pension. Nu har Rolf-Göran Bengtsson beslutat vilka tävlingar som blir Casalls sista – och en av dem är i Sverige.

”Casall kommer tävla på Göteborg Horse show där han kommer att ta adjö av sina svenska fans”, meddelar Bengtssons stall på sin hemsida.

Dessförinnan kommer Casall att tävla i Genève i december och i Basel eller Zürich i januari. Hingstens sista tävling inför internationell publik blir under Global CHampions Tour i maj nästa år.

Göteborg Horse Show sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.