Rolf-Göran Bengtsson på Clarimo i Falsterbo Horse Show ifjol. Foto: Bildbyrån

Clarimo skadad – missar Göteborg Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

Clarimo Ask, en av Rolf-Göran Bengtssons möjliga EM-hästar, har skadat sig i boxen och kan inte tävla i Göteborg Horse Show. – Vi hade ju toppat honom lite inför den här helgen så det känns riktigt tråkigt, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

Det är samma typ av skada som Casall Ask drabbades av inför finalen vid OS i London 2012, men något lindrigare. Det finns inget öppet sår men området strax ovanför hoven är svullet och ömmar när han rids.

– Det är inget allvarligt och verkligen otur att det hände just nu, men planen är att rida honom i Paris om ett par veckor, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

Positiv utveckling

Clarimo vann Grand Prix i Falsterbo sommaren 2016 och har fortsatt fina resultat sedan dess. Tanken var att Clarimo skulle tävlat under torsdagens och fredagens klasser i Göteborg, vid sidan av Casall Ask och Unita Ask.

– Sedan segern i Falsterbo har han utvecklats en hel del och är stabilare än tidigare. Jag hade sett fram emot att få rida honom här, säger Bengtsson.

Tillsammans med OS-hästen Unita Ask är han alltså en tänkbar häst för sommarens EM på hemmplan i Göteborg, något som inte bör påverkas av skadan han nu fått.

– Den långsiktiga planen påverkas inte av det här, säger RGB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.