Douglas Lindelöw får tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsnämnden har gett Douglas Lindelöw klartecken att tävla igen, i väntan på ett definitivt beslut. – Det är ovissa tider, säger Lindelöw till Tidningen Ridsport.

25 november stängdes Douglas Lindelöw av från all tävling eftersom Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd hade dömt honom till två månaders avstängning. Domen gällde hans påstått hårda hantering av en häst i september.

Efter beslutet överklagade Lindelöw till Riksidrottsnämnden och på måndagen kom beskedet att han får tävla igen, i väntan på ett definitivt beslut som kan komma så sent som i februari.

– Det känns som om man är lite mindre ledsen idag, men samtidigt så är det ovissa tider. Det kan ju tyvärr bli så att de kommer fram till samma sak, och då blir det istället andra tävlingar som blir drabbade. Jag hoppas ju på att jag ska bli friad, samtidigt så blev jag väldigt förvånad över disciplinnämndens beslut. Jag vet inte hur RIN resonerar, så det känns väldigt osäkert, säger Douglas Lindelöw till Tidningen Ridsport.

Han hoppas nu få tävla i världscupen i Mechelen, Belgien, den 30 december. SVT sänder den tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.