Drömstart för von Eckermann i världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Felfri och näst snabbast; Henrik von Eckermann gav sig själv en perfekt start i världscupfinalen i Omaha i natt.

Henrik von Eckermann och Mary Lou gick ut näst sist i den första finalhoppningen, en drömlottning enligt SVT:s expert Lotta Björe. Och von Eckermann förvaltade fördelen med ett sent startnummer väl, redan från första hindret imponerade ekipaget, inte en enda bom darrade och i slutändan var tiden den näst snabbaste.

– Jag är jättenöjd, det kan gå väldigt skevt och väldigt fort också, så en andraplats är jag mer än nöjd med. Och hästen är fantastisk, jag är verkligen glad att jag har en sådan häst, säger von Eckermann till SVT Sport.

Orutinerad häst

Han har visat en stigande form tillsammans med Mary Lou, de vann den sista deltävlingen i Göteborg och har haft en bra känsla inför finalen, nu återstår att se hur den aningen orutinerade hästen håller över flera dagars hårt tävlande.

– Jag vet att jag har en häst med en otrolig kvalité och en otrolig kraft och vilja. Hon kanske blir lite tröttare i kroppen, det är klart att hon kommer känna det, men i huvudet är hon så stark. Jag tror hon kommer kämpa på jättebra.

McLain i ledning

Andraplatsen innebär att von Eckermann nu har ett drömläge inför fredagkvällens hoppning. Med amerikanen McLain Ward i ledning på 38 poäng, är svensken precis där bakom på 36 poäng, tätt skuggad av dubble finalvinnaren, schweizaren, Steve Guerdat med 35.

Det var överlag en första tidshoppning som bjöd på få val och få skrällar. Mest anmärkningsvärt var kanske att stora namn som Dennis Lynch, Ludger Beerbaum och Lorenzo de Luca mer eller mindre hoppade bort sig och lär få svårt att komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.