Malin Baryard rider Cue Channa. Foto: Bildbyrån

”Fattar beslut över Europas huvud – ohållbart förslag”

Uppdaterad
Publicerad

Här är förslaget som får Malin Baryard Johnsson och flera andra internationella ryttare att reagera. Det internationella ridsportförbundet vill att anmälningsavgifterna ska stå i proportion till prispengarna – en amerikansk modell.

– De fattar beslut över Europas huvud. Det är ett ohållbart förslag och det finns ingen som kommer att ha råd att tävla. Det är dyrt redan som det är, säger Malin Baryard Johnsson till Hippson.

Förslaget kommer från det internationella ridsportförbundet, FEI, som vill att anmälningsavgifterna ska se likadana ut över hela världen.

Enligt Hippson skulle förändringen innebära att vissa tävlingar skulle bli tre gånger så dyra som i dag – något som fått flera ryttare att protestera under hashtaggen #notoharmoizing.

– Vi är ett gäng ryttare som har gjort det här och jag kan säga att 99 procent av ryttarna i Europa ställer sig bakom. Förslaget är en katastrof på riktigt som kommer att döda sporten. Därför ställer vi oss upp och skriker, säger Baryard Johnsson till Hippson som menar att man inte kan ha ett och samma system över hela världen:

– Det är inte samma sport. Här i Europa driver många av oss ryttare verksamheter och har personal anställd. Våra verksamheter måste gå runt. Med det här förslaget skulle ingen ha råd att tävla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.