Fredricson och All In motsvarade förväntningarna

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All In försvarade förra årets seger i Varbergs Grand Prix. Ekipaget var de stora förhandsfavoriterna och gjorde ingen besviken. ”Så sjukt skön känsla att få en sån här seger på sista tävlingen”, säger han till SVT Sport.

Superlativen duggar tätt över ekipaget som har övertygat under lång tid.

Efter felfria nationshoppningar, segrar och placeringar lyser det av självförtroende kring ekipaget. Dagens hoppning var inget undantag.

– Så sjukt skön känsla att få en sån här seger på sista tävlingen. Det är alltid en chansning att tävla så här nära avfärd. Går det sämre än man vill så känns det kass. Nu blev det ju bara helt grymt, säger han till SVT Sport.

Seger med två sekunder till slut före svenska Henrik Lannér med Odeveld och ännu länge före trean Sören von Rönne från Tyskland.

Lindelöw femma i Dinard

– Han är en så otroligt smart häst. Han vet att han vann. Jag vet att han vann. Det ger grymt självförtroende inför resan. När man går banan inför en klass med honom vet man att det spelar ingen roll hur banan ser ut. Han har inga svagheter. Idag var han helt enkelt nästan för bra.

Även Douglas Lindelöw och Zacramento hade en lyckad söndag. Ekipaget följde upp gårdagens tredjeplats med en femteplats i 160-hoppningen i franska Dinard.

Duon var dubbelt felfri och slutade femma, drygt fyra sekunder efter segrande Christian Ahlmann från Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.