Peder Fredricson på Flip's Little Sparrow på en tävling i Rom i år. Foto: TT Nyhetsbyrå

Fredricson visar fin form inför världscupen i Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra helgens framgångar i Oslo slog Peder Fredricson och Flip's Little Sparrow idag till med en sjätteplats i Grand Prix-klass i Helsingfors.

Ekipaget var åtta i världscupen förra helgen i Oslo och var även där placerade i GP-klassen. Under lördagen kom alltså på nytt ett fint formbesked för Fredricson och Sparven i den finska GP-klassen med hinder på 1,60 meter. Två felfria rundor och tiden 38.17 gav en sjätteplats i klassen som vanns av Niels Bruynseels från Belgien. Henrik von Eckermann slutade på 15:e plats i klassen efter ett nedslag i grundomgången.

Under lördagskvällen kom ännu en framgång för Fredricson som vann Six-barhoppningen med Uncle Blue. Segern delades med Max Kühner, Österrike.

Von Eckermann tvåa

Henrik von Eckermann var tvåa i lördagskvällens tidshoppning med 9-åriga Hermes de Mariposa. Scott Brash vann klassen med Hello Forever.

En bra dag för båda svenska hoppryttarna som i morgon tävlar i världscupen. Världscupdeltävlingen från Helsingfors direktsänds i SVT med start 14.30.

I helgen är det också världscuppremiär i dressyr i Odense och de svenska ekipagen visade fin form i dagens Grand Prix, vilket också är kval till söndagens kür där världscuppoängen ska fördelas.

Svenska framgångar

Grand Prix-klassen vanns av spanjoren Severo Jesus Jurado Lopez (74,4%), därefter var det tre gånger Sverige i resultatlistan.

Rosie Mathisen och hingsten Zuidenwind var tvåa med 72,300 %.

Tinne Vilhelmson Silfvén red in som trea med Paridon Magi 72,240 % och Mads Hendeliowitz  fick 72,220 % av domarna vilket räckte till en fjärdeplats tillsammans med Jimmy Choo.

I morgon eftermiddag rids küren, det fria programmet till musik, där säsongens första världscuppoäng ska delas ut. Odense är den första av nio deltävlingar i den västeuropeiska ligan med chans att kvala till finalen i vår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.