Henrik von Eckermann inledde med en andraplats under Göteborg Horse Show. Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann inledde med andraplats

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann slog till med en andraplats när de internationella hoppningarna inleddes vid Göteborg Horse Show. Lucky Silvan Z imponerade med en felfri runda i 1,40 hoppningen.

Irländska Dennis Lynch tog hem segern med Ho Go Van de Padenborre. Svenskt också på femte plats genom Alexander Zetterman och Volstrups Cody.

Kvällen fortsatte sedan med tävlingarnas första 1,50 hoppning och det var franske världssexan Kevin Staut med stoet Unna de Kerglenn Hdc.

– Min häst är bara nio år och det är hennes första seger i en femstjärnig klass så jag är väldigt stolt, säger Staut efter klassen.

– Jag förväntade mig inte att vinna. Jag är väldigt väldigt glad att vara här. Göteborg är en fantastisk show med fantastisk publik, säger Kevin Staut, som hoppas på en fortsatt framgångsrik helg.

Fina svenska ritter

Staut tog hem segern efter snabb ritt, tätt följda av publikfavoriten Nicola Philippaerts på 13-åriga stoet Ustina Sitte.

Flera svenska ryttare presterade fina felfria ritter på svenske banbyggaren Peter Lundströms väl avvägda bana; unga Karin Martinsen visade att hon tänker förvalta sin biljett till Göteborg Horse Show på bästa sätt och hon var i gott sällskap med OS-ryttaren Charlotte Mordasini och svenske mästaren Robin Ingvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.