Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Henrik von Eckermann om målsättningen inför världscupfinalen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Henrik von Eckermann siktar på andra raka segern i världscupfinalen: ”Självklart vill jag vinna igen”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann blev förra året förste svensk att vinna en världscupfinal i hoppning. Nu siktar han på att åter stå som vinnare i finalen.

– Det är nog lite mer lugn eftersom man nu vunnit en gång, säger han till SVT Sport.

Henrik von Eckermann kommer till tävlingarna i Riyadh, Saudiarabien, med en titel att försvara och som ledare av världscupen och känslan inför tävlingen är god.

– Förberedelserna har varit jättebra. Allt har gått enligt plan och King Edward känns jättebra. Jag känner mig i form förutom en liten förkylning men det kommer inte göra någon skillnad, säger von Eckermann.

Eftersom han är förra årets segrare startar von Eckermann i den sista gruppen. Något som han säger är till hans fördel.

– I år finns det ett par ekipage som är vassare än vad vi hade i finalen förra året. Jag får se lite var ribban läggs. Jag kommer att vara i slutet av klassen eftersom jag vann ligan och vann förra året, så det gör att jag kommer att kunna se hur fort man måste rida för att vara med i toppen, säger han.

”Måste riskera lite”

Tävlingarna inleds på onsdag med tidshoppningen, den mest kritiska delen.

– Det är första dagen som alltid är lite kritisk eftersom det är tidshoppning. Du måste riskera lite för att vara riktigt med. Med de riskerna man tar då så är det större möjligheter att det går snett. Så första dagen är alltid lite kritisk.

Världscupfinalerna i hoppning och dressyr sänds i SVT. Se tävlingarna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.