Henrik von Eckermann. Foto: Bildbyrån

Fransk seger i världscupkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Staut fick till en perfekt runda med Unna de Kerglenn Hdc och vann fredagens världscupkval med nästan en sekund. Det var fransmannens andra seger i årets tävlingar i Göteborg.

Franske segraren var mycket nöjd med sitt elvaåriga sto.

– Hon var fantastisk. Idag kunde jag rida precis som jag ville och så är det inte alltid, säger Kevin Staut efter segern.

När tvåan Leopold van Asten red 10-åriga stoet Miss Untouchable till en överlägsen ledning var det inte många som trodde att det gick att rida fortare. Kevin Staut visste att det skulle krävas något särskilt.

– Jag såg Lepolds ritt och jag trodde att det skulle bli svårt, men jag fick en perfekt start i omhoppningen och det blev ju en seger med marginal till slut.

Piergiorgio Bucci knep tredjeplatsen med Casallo Z.

Stolpe ut för svenskarna

Flera svenskar gjorde fina ritter men tyvärr föll några bommar för mycket.

Henrik von Eckermann hade dagens tredje seger inom räckhåll med Mary Lou men det tolvåriga stoet fick med sig en bom vilket ledde till fyra fel efter en i övrigt mycket fin runda. 17:de plats till slut för von Eckermann.

Rolf-Göran Bengtsson och 18-årige Casall, som gör sin sista tävling i Sverige vid årets Gothenburg Horse Show, rev första hindret i trekombinationen och slutade på 20:de plats.

Med två nedslag och ett tidsfel slutade Douglas Lindelöw och Zacramento 29:a.

Med 32 starter i världscupkvalet gick alla startande vidare till söndagens världscupklass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.