Foto: Bildbyrån

Hopplaget till OS klart

Uppdaterad
Publicerad

Det var en hel del spänning och förväntan i luften. Spelen i Rio närmar sig med stormsteg för de svenska ryttarna.

Många har väntat på besked och idag kom beskedet att det som väntat blev Malin Baryard, Peder Fredricsson, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Von Eckerman. Reserv blir Charlotte Mordasini.

Malin Baryard har haft en speciell resa med hästen Cue Channa där hon på kort tid lärt känna och matchat fram sin nya stjärna mot det stora målet; OS i Rio.

– Det har varit en kamp mot klockan, men det har gått fantastiskt bra, säger Baryard till SVT Sport.

Finns det något särskilt tillfälle då du vågat börja tro på att det faktiskt skulle gå? 

– Egentligen hela tiden men när vi blev placerade i vår första 1,60 i Paris, då kände jag att…oj vad bra det här kan bli.

Ett av de kanske hetaste ekipagen i hela hopp-världen just nu är Peder Fredricsson och All In. Felfri genom alla nationshoppningar och ett flertal segrar och topplaceringar.

Kom OS-biljetten som en överraskning eller kände du dig säker?

– Jag var inte helt överraskad om jag ska vara ärlig, säger Peder Fredricsson till SVT Sport.

Otrolig form hittills, finns det mer att toppa?

– Egentligen så kännr jag bara att kan han hålla den här formen så räcker det långt. Han är fantastisk och nu gäller det att se till att han får en bra resa fram till OS.

Tre av fyra klara till fälttävlandsslaget

Fälttävlanslandslaget är klart till tre fjärdedelar. Redan klara Ludwig Svennerstål, Sara Algotsson-Ostholt och Frida Andersen ska kompletteras med en lagryttare och en reserv efter tävlingarna i Aachen till helgen. Där gör Anna Nilsson, Linda Algotsson och Niklas Lindbäck upp om en ordinarie och en reservplats. Förbundskapten Staffan Lidbeck vill ha mer formbesked av samtliga tre.

– De är jämna , men har olika styrkor och svagheter. Ingen av dem har fått till en riktigt jämn och bra tävlingssäsong. Jag vill se var de står och ska de komma till OS behöver de en tävling till, säger han till SVT Sport.

Vad kan man ha för förväntningar på det svenska laget?

– Det känns som att vi är på gång. Håller den här formen i sig och med en liten förbättring så kan vi definitivt slåss om medaljer.

”Skönt med arbetsro”

Dressyren har sitt lag helt klart och Tinne Vilhelmsson Silfvén som gör sitt sjunde OS är en av dem som fick biljett tidigt.

-Det känns alltid bra att ha den tryggheten och arbetsron, säger hon till SVT Sport.

Patrik Kittel och debutanterna Juliette Ramel och Therese Nilshagen gör laget komplett så när

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.