Foto: TT

Hopplandslagets förbundskapten sparkas före OS

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand sparkas från sitt uppdrag bara drygt tre månader före OS. ”Jag är förvånad eftersom vi så sent som i helgen talade om det här”, säger Söderstrand till SVT Sport.

”I våra förhandlingar har vi inte kunnat enas på vissa punkter, varför vi tyvärr bara kan konstatera att samarbetet inte kan fortsätta”, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska ridsportförbundet, i en kommentar på förbundets hemsida. Parterna har ”enats” om beslutet, enligt meddelandet på förbundets hemsida.

Det är en beskrivning som Brömster backar ifrån när SVT Sport ringer upp honom.

– Det är inte i ett samförstånd det här beslutet är taget, säger Brömster till SVT Sport efter att han fått höra att Söderstrand uttrycker förvåning.

Men varför skriver ni det då?

– Jag måste se hur det är formulerat, säger Brömster.

Eniga är ordet.

– Jaha, säger du det så, men vi är nog eniga om att vi inte är överens. Det är vi överens om, säger Brömster och säger att det är detaljerna i den övergripande planen inför OS som inte gått att kombinera mellan parterna.

Söderstrand, som var inställd på att fortsätta till OS, blev uppringd av förbundsordförande Brömster i går eftermiddag och fick beskedet.

”Ett beslut från förbundets sida”

– Jag vill inte gå in på vad vi pratade om men det här är ett beslut från förbundets sida. Jag måste nu prata med vissa personer, säger Söderstrand angående uppgifterna om att parterna ska vara överens.

Tidigare har det framkommit att Söderstrand skulle sluta som förbundskapten efter OS och fram till dess koncentrera sig på OS-satsningen, men nu slutar han i stället före mästerskapet.

”Det är tråkigt att vi skiljs åt, Sylve Söderstrand har framgångsrikt lett det svenska hopplaget till medaljer på flera mästerskap”, säger Brömster till förbundet.

Arbetet går nu vidare med att finna en ny hoppkapten.

– Vi kommer att leta i den befintliga hoppledningen för att det ska bli så lite röra som möjligt för våra ryttare, säger Brömster till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.