Svensk seger i internationell hoppning

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svensk seger när den internationella hoppningen i Sweden International Horse Show avgjordes under fredagen. Angelie von Essen segrade med West Falica.

– Hon har allt, hon vill verkligen vinna. Jag vet att hon är en snabb häst men att gå in och göra det inomhus, det är fantastiskt, säger Angelie von Essen till SVT Sport efter segern.

Jonna Ekberg blev näst bästa svensk med en fjärdeplats medan Malin Baryard Johnsson knep sjätteplatsen. Det betyder att de båda är kvalificerade till finalen i masterklassen på söndag dit tävlingens sex främsta tog sig.

– Ska bli väldigt spännande, jag har längtat mycket efter den här tävlingen. Det betyder mycket med hemmaplan, speciellt för mig som inte är hemma så ofta, säger Jonna Ekberg.

I den nationella ponnyhoppningen försvarade Janelle Larsson titeln från i fjol. Hon segrade med hästen Wizard VIII.

– Jag är jätteglad, jag har inte fattat det är. Jag brukar inte bli nervös men det blev jag i dag, jag ville så gärna vinna, säger Janelle Larsson till SVT Sport efter segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.