Inga svenskar till omhoppning

Uppdaterad
Publicerad

Varken Peder Fredricson eller Henrik von Eckermann tog några poäng i söndagens världscuptävlingar i Helsingfors. ”Det är lite surt, men det går inte att göra någonting åt”, säger von Eckermann efter ett nedslag på sista hindret.

De svenska ekipagen hade stolpe ut och efter ett nedslag var fanns de inte med bland de 15 i omhoppningen. Segern tog schweizaren Romain Duguet för andra året i rad.

von Eckerman med världscupdebuterande Mary Lou slutade på 18:e plats. Därmed går han poänglös från båda de två inledande världscuptävlingarna.

– Det är alltid snöpligt att ha ett nedslag på sista hindret, men hästen gör det väldigt bra och det är en ny häst för mig, säger han till SVT Sport.

Trots de uteblivna poängen är han mycket nöjd med Mary Lou.

– Den har jättebra kvaliteter, den har de kvaliteter som behövs på en bra häst. Så det ser positivt ut för framtiden, säger han.

Peder Fredricson med Flip's Little Sparrow slutade strax bakom landsmannen på 19:e plats.

– Synd att det inte ville sig riktigt. Det var fin hoppning av svenskarna igen, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.