Hoppryttaren Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån

Ingen Fredricson i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson missar Göteborg Horse Show på grund av en lunginflammation. ”Jag är inte helt återställd än”, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson har de senaste veckorna dragits med en lunginflammation, och hans medverkan i Göteborgs Horse Show har också varit osäker.

– Min plan är att tävla i Göteborg men jag tänker inte riskera något, har Peder Fredricson sagt tidigare.

Dagen före det att en av världens största inomhustävlingar drar igång står det klart att Fredricson inte kan fullfölja sin plan och OS-silvermedaljören meddelar att han missar hästfesten i Göteborg.

”Inte helt återställd”

– Jag har haft lunginflammation och det har i princip läkt av. Men jag är inte helt återställd och har inte kommit igång än efter den så vi får ge det lite mer tid. Göteborg är en av mina absoluta favorittävlingar så det är så klart tråkigt att tvingas ställa in, säger Fredricson till SVT Sport.

Vinnaren av Jerringpriset 2016 hoppas vara tillbaka inom kort.

– Precis som tidigare tar jag en vecka i taget och förhoppningsvis är jag igång rätt så fort, det är planen, säger Fredricson till.

Reserven Jörgen Larsson ersätter nu Fredricson i startfälten.

Larsson ersätter

– Han har presterat bra och är en ryttare som jag vet kan gå in och leverera dirket. I höstas tog han bland annat medalj på inomhus-SM och dessutom vann han för några veckor sedan en stor nationell Grand Prix, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Vidare blickar förbundskaptenen fram emot en högklassig show och han är nöjd med den svenska truppen som kommer till start i Göteborg.

”Spännande blandning”

– Vi har en intressant laguppställning med rutinerade ryttare isom Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard-Johnsson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann. Till det har vi blandat upp med lite nya förmågor som ska få känna på hetluften, säger Ankarcrona och tillägger:

– Det kommer bli en fantastisk hästfest och förhoppningsvis många svenska framgågnar, jag vet att mina ryttare är laddade till tänderna.

Hästshowen i Göteborg avgörs i Scandinavium 21–26 februari och sänds i SVT från den 23 februari.

Så sänder SVT Göteborgs Horse Show.

Fakta. Anmälda ryttare till Göteborg

Dressyr:

Sverige: Paulinda Friberg/Di Lapponia, Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo, Patrik Kittel/Delauney, Rose Mathisen/Zuidenwind, Juliette Ramel/Buriel, Kristian von Krusenstierna/Languedoc.

Hoppning:

Svenska deltagare: Karin Martinsen, Robin Ingvarsson, Charlotte Mordasini, Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson och Alexander Zetterman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.