Lagseger för Petronella Andersson och Christian Ahlmann

Uppdaterad
Publicerad

Petronella Andersson och världstrean Christian Ahlmann vann parklassen på 1,60 i Paris.  

– Det var roligt, man rider inte i lag så himla ofta och för min häst är det nytt att gå på lite större tävlingar så jag tyckte att han gjorde det väldigt bra. Sen hade jag tur att ha en bra partner så vi kunde vinna det här, säger Petronella Andersson till SVT Sport direkt efter segern i Grand Palais.

Tio lag deltog i lagtävlingen i Grand Palais där tvåmanna lagen lottats fram.  

Tre svenska ryttare deltog i klassen Petronella Andersson, Malin Baryard-Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson. Den här typen av tävlingsform är inte så vanlig och Petronella Andersson erkänner att det var lite pirrigt innan start. 

– Innan tänkte jag, hoppas nu att man håller ihop det själv så att man inte behöver vara den sämsta, säger Petronella med ett skratt till SVT Sport. 

Klassen avgjordes över två rundor och efter inledande hoppningen var Rolf-Göran Bengtsson och Penelope Leprevost i ledning efter snabba och felfria rundor med Clarimo och Ratina D´La Rousserie.  Även Petronella Andersson och hennes Ivoor van T Paradijs och Malin Baryard-Johnsson och Cue Channa gick felfritt i första rundan. 

Jämn fajt om segern

Flera lag hade rivningar i andra omgången och det blev en jämn fajt om segern.

Rolf- Göran Bengtsson och Penelope Leprevost hade slagläge för seger efter att Leprevost gått felfritt även i andra rundan. Rolf-Göran Bengstsson var sist ut tillsammans med Clarimo och planen var att rida kontrollerat och inte stressa mot klockan utan istället försöka bli första lag att klara fyra felfria rundor. Men Bengtsson och Clarimo fick en rivning och de fyra felen blev kostsamma,  team Bengtsson/Leprevost slutade därmed på fjärde plats. 

– Tyvärr ville han ha ner en bakre bom på en oxer, det kunde jag inte göra så mycket åt. Han hoppade lite för kort på oxern utan någon riktig anledning, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport 

Petronella Andersson hade ett nedslag i den andra rundan men hennes lagkamrat Christian Ahlmann slog till med en dubbelnolla och med den snabbaste totaltiden av alla säkrade den svensk-tyska duon segern.  

Petronella har ridit 9-åriga Ivoor van T Paradijs i drygt fem månader och gläds över valackens inställning och utveckling.

– Han är nio nu så han har inte gjort den här nivån så himla länge så jag tycker att han gjorde det väldigt, väldigt bra idag.  

Ny stor utmaning i morgon

I morgon väntar Grand Prix-klassen för Andersson och Ivoor.

– Jag ska jag väl inte säga att jag förväntar mig överdrivet mycket men jag hoppas på att ha en bra runda. Vi får se, framtiden känns ändå ganska ljus med honom måste jag säga. Det är en fin häst med mycket kvalité, han hoppar lätt stora hinder så jag hoppas på det bästa, säger Andersson till SVT Sport.

Fullständig resultatlista lagtävlingen i Paris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.