Douglas Lindelöw på Zacramento under Falsterbo Horse Show i somras. Foto: Bildbyrån

Lindelöw fyra i världscupen med nya hästen

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i somras fick Douglas Lindelöw en ny häst, Zacramento. I dag slog ekipaget till med en fin fjärdeplats i världscuptävlingen i Verona. ”Det var fantastiskt kul”, säger Lindelöw i en kommentar till SVT Sport.

Därmed tog Douglas Lindelöw sina första världscuppoäng för säsongen, i hans andra start. Ekipaget var felfritt i både grundomgången och omhoppningen.

– Det var fantastiskt kul. Zacramento hoppade väldigt fint och var inte i en bom i någon av rundorna, säger Lindelöw till SVT Sport.

Lindelöw har bara tränat med Zacramento några månader. Det har gått fort att nå resultat.

– Jag är lite förvånad att det gått så snabbt, men jag har alltid trott att det är en häst för det största. Vi har haft mycket bra resultat under sommaren också i femstjärniga tävlingar.

Nästa världscupstart för Lindelöw blir i London 18:e december – en tävling som SVT sänder.

–Vi ska bara försöka behålla vår fina form och kanske öva någon omhoppningssväng.

Det blev en skrällseger i Verona: Abdel Said från Egypten med hästen Hope van Scherpen Donder vann med nästan två sekunder. Det var inte ett ekipage som hörde till förhandsfavoriterna.

Henrik von Eckermann slutade på 20:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.