Lindelöw vann på måndagen med hästen Talina, en av tre som han tävlar med i Mechelen. Foto: Bildbyrån

Lindelöw tillbaka: ”Skönt att få en bra start”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent tid med avstängning och försäljning av hästen Casello var Douglas Lindelöw tillbaka igår – med besked. Lindelöw och hästen Talina vann en tidshoppning över 1,45-hinder. – Det var väldigt kul att vara igång igen, och få en bra start, säger han till SVT Sport.

Lindelöw tävlar i belgiska Mechelen med tre av sina hästar. På tisdagseftermiddagen väntar en GP-tävling med 1,50-hinder för honom och hästen Balou's Lady.

– Balou's Lady är orutinerad och behöver få lite mer erfarenhet. Men det är en häst jag tror mycket på i framtiden, säger Lindelöw.

Huvudmålet för tävlingsveckan i Mechelen är världscuptävlingen på onsdag, årets sista. Det är viktiga poäng att hoppa om och Lindelöw ställer upp med Udermus, som klivit fram som förstahäst nu när Casello inte är kvar.

– Målsättningen är att ta några poäng till. Jag skulle tro att det behövs 13-14 poäng till för att nå världscupfinalen i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.