Douglas Lindelöw med hästen Undermus vid Göteborg Horse Show 2016. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindelöw vann första deltävlingen i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Douglas Lindelöw laddar upp inför Göteborg Horse Show med start i Borås Grand Prix. Tillsammans med hästen Caville visade han superform när han tog hem segern i fredagens 1,50 hoppning, första delen i kampen om söndagens miljonbonus.

Med en bonus på en miljon kronor till den som vinner fredagens Mastersklass OCH söndagens final var det många som var sugna på segern i eftermiddagens klass på Borås Ridhus. Med en övertygande felfri och snabb ritt visade landslagsryttaren Douglas Lindelöv att han är sugen på söndagens totalseger. Hästen Caville har inte jättemycket rutin på den här nivån men imponerade både på sin ryttare.

–Hon gjorde det jättebra. En mycket fin runda som jag är riktigt nöjd med, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Caville, ett 11-årigt sto e. Cartogran, har varit med ute på världscuptävlingarna och gått klasserna under världscupnivån. Hittills har hon motsvarat förväntningarna och det lutar åt att det blir hon som får hon chansen att försvara segern på söndag.  En ny seger då och Douglas Lindelöw får med sig bonusen på en miljon kronor hem.

–Jag försöker att inte tänka på det. Man får fokusera på sin egen prestation, säger Lindelöw till SVT Sport.

Men hur ofta rider du om 1 miljon kronor?

–Inte så ofta…arrangörerna har ju lyckats få till det några år och nu tycker jag det är på tiden att bonusen faller ut.

Hur är det med nerverna tror du?

 –Ja du.. du får fråga mig igen på söndag, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Söndagens final rids 16.00 och det är också sista chansen för de ryttare som siktar på att ta en av de tre platser som finns kvar för förbundskapten Henrik Ankarcrona att fördela till Göteborg Horse Show, som sänds av SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.