Douglas Lindelöw får en chans till att fixa platsen i världscupfinalen i Göteborg. Foto: Bildbyrån

Lindelöws ”bonuschans” till världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Han saknar nio poäng för att ta sig till världscupfinalen i Göteborg. Då får Douglas Lindelöw en bonuschans på fredag. ”Jättekul att det lyckades”, säger 25-åringen.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckerman är redan kvalificerade till söndagens världscuptävling i Leipzig (som sänds i SVT), tack vare att de har rankingpoängen som krävs för det.

Men det har inte Lindelöw – som ändå lyckats få en inbjudan till helgens meeting och en chans att kvala in till söndagens världscuptävling.

”Borde gå”

– Det stora målet är att ta mig till Göteborg – det fattas bara nio poäng, det borde gå, säger Lindelöw och resonerar så här kring val av häst:

– Jag kommer rida Udermus på söndag (om han lyckas kvala in) och Talina på fredag för hon är snabbare.

Casellos ersättare i ny tävling

Förbundskapten Sylve Söderstrand, som hjälpt Lindelöw i processen att bli inbjuden, ser ljust på helgens tävling.

– Jättepositivt, svenskarna är väldigt populära. Han har en bra chans, säger han.

Lindelöw har nyligen sålt radarpartnern Casello och tävlar numera med Udermus – en häst som han tog sina första världscuppoäng med i Mechelen den 30 december.

– Udermus är inte på samma nivå som Casello, men Douglas är en duktig ryttare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.