OS-silvermedaljören Peder Fredricsons häst All In opererades idag och är troligen tillbaka i tävling nån gång i vår. Foto: Bildbyrån

Lyckad operation för All In

Uppdaterad
Publicerad

Operationen gick bra och hästen All In är troligen tillbaka nån gång under våren.

–Jag är väldigt lättad, säger OS-silvermedaljören Peder Fredricson.

För en tid sen fick Fredricson svaret på varför hästen All In hade magknip och koliksymptom. Diagnosen var mjält-njurbandsupphängning och idag opererades All In på Jägersro hästklinik.

–Allt har gått bra och hästen är på väg hem nu. Det var en komplikationsfri operation men det är aldrig roligt att operera en häst. Det här har inte varit den bästa dan i mitt liv,säger Peder Fredricson till SVT sport.

–Det är tråkigt att bli av med en bra häst under en tid. Men det är viktigast att han mår bra och det var skönt att kunna åtgärda.

Ingen brådska med återkomsten

Fredricsons tävlingskalender ändras nu och han får ge andra hästar chansen under vintern. Och han har ingen brådska med All Ins återkomst.

–Han är förhoppningsvis i träning i början av nästa år. En bit in på våren hoppas jag kunna tävla med honom igen. Men vi får se hur det känns, jag gör ingen plan. Han ska läka bra, sen sätter vi upp mål, säger Fredricson om silverhästen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.