Foto: Arkivbild: TT

Mardrömsuppladdning för von Eckermann

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann fick en mardrömslik uppladdning inför världscupfinalen. I Grand Prix i Paris gick stigbygeln av mitt över ett hinder – och svensken föll av hästen Mary Lou.

– Det här var den sämsta uppladdningen jag kunde ha för att det är en väldigt känslig häst, säger han till SVT Sport.

Det var oerhört tufft i dagens Grand Prix när de internationella hopptävlingarna i Grand Palais i Paris avslutades. Bara tre av 47 startande fick till en felfri grundomgång, och jobbigast hade Von Eckerman det.

Olyckan var framme vid det åttonde hindret. I landningen gick stigbygeln mitt itu, och von Eckermann kunde inte hålla sig kvar på hästryggen. Svensken var mycket irriterad efteråt.

– Hästen hoppar fantastiskt fram till stigbygeln gick i två delar. Hästen blev rädd, hon förstod ju inte vad som hände. Det är inte hennes fel men med en så pass känslig häst så var det inte så positivt, säger han.  

Hur stressad blir du över situationen där inne idag? 

– Jag blir bara arg, jag menar håller på här hela veckan och får ingenting gjort. Hästen hoppar fantastiskt och sen händer sånt skit, ja vad ska man säga.

Tops-Alexander vann

Den som klarade av den svåra banan bäst var Edwina Tops-Alexander på California. Australiensiskan gick ut sist i grundomgången, och så även i omhoppningen. Och efter två felfria ritter och bästa tid, kammade hon hem segern. Ekipaget började tävla så sent som i november, och det här var deras första internationella seger tillsammans.

– Jag kan knappt tro att det är sant, sa hon i webbsändningen efter tävlingen.

RGB bäst av svenskarna

Rolf-Göran Bengtsson och 18-åriga Casall är inne på sin avskedsturné och lyckades bäst av svenskarna. Fyra fel och en snabb tid räckte till en sjundeplats.

– Jag är egentligen supernöjd för nu är det gamla Casall igen som är tillbaka. Han hoppade precis som jag ville att han skulle göra.

– Möjligt att jag red honom lite för tidigt över det räcket för att komma ut över oxern och det gjorde att han skyndade sig lite för mycket där i trekombinationen men här var han tillbaks i god form igen och det känns ändå jättebra. 

Även Malin Baryard Johnsson och Cue Channa fick fyra fel, och slutade tia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.