Peder Fredricson ser fram emot världscupen Foto: Bildbyrån

Mental träning bakom Fredricsons silver

Uppdaterad
Publicerad

Minutiösa förberedelser och träning i att hantera press ligger bakom Peder Fredricsons och All Ins OS-silver i Rio. ”Man kanske inte får så många chanser att rida ett OS med en häst som är i toppform”, säger Fredricson till SVT Sport.

I en dramatisk omhoppning i OS var Peder Fredricson och All In ett av två felfria ekipage, och tog ett efterlängtat OS-silver.

Att gilla pressen och stunden är någonting som Peder Fredricson riktade in sig särskilt på inför mästerskapet.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Man tänker: ”ska jag göra det här eller inte?” Så kanske man känner att ”nä, jag är inte förbredd” eller ”jag skulle helst inte göra det”. Då vet du: då är det bara att göra det. Och så ska man ta tillvara på den känsla man får precis minuterna eller sekunderna innan man gör det, för då reagerar kroppen på ett speciellt sätt. Då ska man dra lärdom av det och veta hur man ska hantera det, för det vet man: det kommer att komma fram när det gäller, oavsett vad man ska göra i livet.

SVT sänder från hela världscupen i hoppning som inleds i Oslo söndag 16 oktober.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet