Charlotte Dujardin (GBR) hade klart bäst poäng – 85.271 %. Foto: SVT Sport

Stjärnhästen ut på auktion

Uppdaterad
Publicerad

Ända sedan Uthopia och Charlotte Dujardin missade världcupfinalen i Göteborg i mars på grund av en ägartvist har det spekulerats i vad som ska hända med OS-hästen. I går kom beskedet – en av de mest framgångsrika dressyrhästarna i historien ska ut på auktion.

Uthopia är en av dressyrvärldens klarast lysande stjärnor. Hingest vann lag-OS-guld tillsammans med Carl Hester i London 2012 och har de senaste två säsongerna utgjort ett oslagbart team med Charlotte Dujardin. När Dujardin tvingades avstå världscup-finalen, där ekipaget var regerande mästare, i mars stod det klart att ägartvisten kring hästen hade fått rejäla konsekvenser.

Och nu uppger alltså Horse & Hound att Uthopia ska säljas på allmän auktion den 27 maj, fram till dess kommer han stå kvar i det stall han befinner sig i. Att auktionen är allmän beror på att Uthopias ägare har begärts i personlig konkurs, auktionen kommer även inkludera bilar, smycken med mera. Tunga ryttare har uttalat sig angående försäljningen, som de tycker är ovärdig en häst av Uthopias kaliber.

–Jag jobbar redan för att försöka hitta folk som kan backa upp mig att köpa Uthopia och ge honom den omsorg han behöver, säger Carl Hester.

–Vi är alla väldigt olyckliga att det har gått så här långt, ”Uti” har varit en del av familjen i elva år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.