Peder Fredricson tog dubbelseger i Tyskland Foto: Bildbyrån

OS-medaljörens succéhelg – dubbel seger

Uppdaterad
Publicerad

Firandet OS-silvret hann knappt avslutas. Peder Fredricson tog en dubbel seger i helgens hopptävling i Paderborn, Tyskland. ”Kul att vara igång och tävla igen”, säger han till SVT Sport.

Peder Fredricson har haft ett fantastiskt år. För knappt en månad sen tog han OS-silver i Rio med hästen All In.

Den här helgen var han tillbaka, med två andra hästar – och det blev ny succé direkt.

– Men jag är gammal nog att veta att jag inte är bättre än jag var innan medaljen, jag är samma ryttare nu som då. Men det är kul att vara igång och tävla igen, säger Peder till SVT Sport.

På söndagen vann han den internationella 1.45-hoppningen i Paderborn, Tyskland, tillsammans med Zaloubet. Hästen ägs av Astrid Ohlin, som Fredricson samarbetat med i flera år.

– Jag har ett så bra team kring mig, sa Fredricson efter OS-silvret enligt ridsport.se.

– Zaloubet har gått  nationshoppningar och visat stor kapacitet men inte varit så snabb. Då är det extra kul att han kunde leverera mot klockan. Det är tajt i toppen och gott att ha hundradelarna på sin sida, säger han till SVT Sport.

Det var den andra segern i Paderborn den här helgen. I fredags tog han hem segern i den högsta klassen, 1.50-hoppningen. Men då var det med åttaåriga hästen Carat Desire.

– Carat är ju bara 8 år och detta är hans första internationella seger. Vi tror väldigt mycket på honom, han är både försiktig och snabb och det är kul att han får visa hur bra han är, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

–  Vi tar säsong för säsong och sätter varken begränsningar eller förhoppningar för honom. Han  får utvecklas i sin takt.

Svenskan Angelie von Essen red hem fjärdeplatsen i klassen med Cream Sheridan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.