Foto: Bildbyrån

Persson och Zetterman till Gothenburg Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut de sista två svenska ryttarna till de internationella hoppklasserna under Gothenburg Horse Show 21-26 februari. Det blir Helena Persson och Alexander Zetterman.

– De har visat bra form den senaste tiden och har presterat jämna resultat, säger Ankarcrona i ett pressmeddelande från Ridsportförbundet.

Helena Persson och Bonzai H ingår i landslagets A-trupp och var trea i helgens Grand Prix-klass i Borås.

– Det är ett ekipage som har mycket rutin och kan gå in och leverera i Göteborg, säger Henrik Ankarcrona.

Alexander Zetterman tar med sig Cordalis som förstahäst till Göteborg.

– Hästen har verkligen visat fin utveckling och hoppade väldigt bra i den fyrstjärna GP-klassen i Friends Arena, säger Ankarcrona.

– Det är också en ryttare som har ett proffsigt upplägg för sin satsning.

Därmed är den svenska truppen komplett till Gothenburg Horse Show: Karin Martinsen, Robin Ingvarsson,

Charlotte Mordasini, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw.

– Känslan är väldigt bra. Det är ett starkt gäng med många tunga namn i truppen som jag hoppas ska slåss om pallplatserna i de stora klasserna, säger Ankarcrona.

Hoppryttarna rider om närmare 4,5 miljoner svenska kronor under Gothenburg Horse Show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.